ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Για όσους αναζητούν μια εμπειρία διαφορετική, κοντά στη φύση, το χωριό Φραγκάδες με την απόλυτη ηρεμία του, η οποία διαταράσσεται μόνο από τις καθημερινές ασχολίες των λιγοστών κατοίκων ή από κάποιο γλέντι της στιγμής, αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Εκεί σας περιμένει ο παραδοσιακός ξενώνας «Πετρωτό», για να σας συστήσει μια άλλη πλευρά του Ζαγορίου. Χτισμένος σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ζαγορίου σε περίοπτη θέση στην είσοδο του χωριού «αγναντεύει» από το 2000 την οροσειρά του Μιτσικελίου και τα απέναντι χωριά.

Κατά την παραμονή του αξίζει κανείς να επισκεφτεί τον ναό του Αγίου Δημητρίου στην πλατεία του χωριού που χτίστηκε το 1799, τα γύρω εξωκλήσια, τον παλιό νερόμυλο του Βαλέκα και το πέτρινο γεφύρι του Πετσιώνη, ένα τρίτοξο γεφύρι, με εντυπωσιακά υψηλό μεσαίο τόξο, το οποίο χτίσθηκε το 1818.

Στις Φραγκάδες γίνονται αρκετά συχνά εκδηλώσεις που αφορούν την Αστρονομία και την παρατήρηση των ουρανίων σωμάτων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διαλέξεις, παρατήρηση με τηλεσκόπια καθώς και προβολές με το φορητό ψηφιακό πλανητάριο.

Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε, να σας προσφέρουμε στιγμές και εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες κι επιπλέον να επιμεληθούμε ακόμη πιο προσωπικές σας στιγμές, αφού ο ξενώνας μας αναλαμβάνει και την διοργάνωση εκδηλώσεων.