ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η κουζίνα του Πετρωτού σας περιμένει από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ, πάντα ζεστή και μυρωδάτη, με τα παραδοσιακά και γεμάτα γεύσεις πιάτα της κυρίας Φρόσως, έτοιμη να σας ξεναγήσει στην ιδιαίτερη κουζίνα της περιοχής.

Το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Προσπαθούμε να προμηθευόμαστε τα περισσότερα προιοντα μας από τοπικούς παραγωγούς είτε από το μποστάνι μας.

Δοκιμάστε τις περίφημες πίτες μας με χειροποίητο φύλλο, λαχανόπιτα, κοτόπιτα, τυρόπιτα, πρασόπιτα, τη μανιταρόπιτα με μανιτάρια μαζεμένα από τα δάση του Ζαγορίου, την κιμαδόπιτα που αποτελεί σπεσιαλιτέ μας, την περίφημη πίτα από πέρδικες αλλά και την αλευρόπιτα, που είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Κάθε μέρα προσφέρουμε διαφορετικά μαγειρευτά φαγητά από διαλεγμένα φρέσκα υλικά, γιαπράκια, χοιρινό με πορτοκάλι, χοιρινό πρασοσέλινο, μοσχάρι με μανιτάρια, μοσχάρι λαδορίγανη, σουτζουκάκια, κόκκορα κρασάτο αλλά και αγριογούρουνο στιφάδο ή λαδορίγανη.

Να μην παραλείψουμε τα φαγητά της ώρας, κοντοσούβλι, παιδάκια, πανσέτα, μπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο και πολλά άλλα, με κρέατα που επιλέγονται με αυστηρότητα αλλά και τις ετικέτες οίνου που συνδυάζονται αρμονικά με τα πιάτα μας και αποτελούν επιλογή από τοπικούς αμπελουργούς και οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρασκευής εξειδικευμένων γευμάτων (για διαβητικούς, χωρίς γλουτένη κ.λ.π.) με την επιμέλεια ειδικού διατροφολόγου, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση αλλά και η δυνατότητα συσκευασμένων γευμάτων (packed lunches).

Σας περιμένουμε για να σας προσφέρουμε μοναδικές γευστικές διαδρομές είτε δίπλα στο τζάκι κατά τους χειμερινούς μήνες, είτε στην αυλή μας κάτω από την κληματαριά το καλοκαίρι.